Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka
  • 4 vejce L z Kosiček
  • 1 jarní cibulka
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • 1 střední kyselá okurka
  • 1 lžíce pomazánkového másla
  • 100 ml majonézy
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • pepř

Vejce uvařte natvrdo a nechte je zcela zchladnout. Pak je oloupejte, rozkrojte napůl a vyndejte do misky žloutky, ty rozmělněte vidličkou. Přidejte k nim najemno nasekanou jarní cibulku, na malé kostičky nakrájenou kyselou okurku a dijonskou hořčici. Nakonec nastrouhejte vaječné bílky na jemném struhadle. Vše smíchejte s majonézou a pomazánkovým máslem. Pomazánku dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Servírujte ji s pečivem, navrch posypanou nasekanou čerstvou pažitkou.