Vajíčková pomazánka
- 4 vejce L z Kosiček
- 1 jarní cibulka
- ½ lžičky dijonské hořčice
- 1 střední kyselá okurka
- 1 lžíce pomazánkového másla
- 100 ml majonézy
- čerstvá pažitka
- sůl
- pepř
Vejce uvařte natvrdo a nechte je zcela zchladnout. Pak je oloupejte, rozkrojte napůl a vyndejte do misky žloutky, ty rozmělněte vidličkou. Přidejte k nim najemno nasekanou jarní cibulku, na malé kostičky nakrájenou kyselou okurku a dijonskou hořčici. Nakonec nastrouhejte vaječné bílky na jemném struhadle. Vše smíchejte s majonézou a pomazánkovým máslem. Pomazánku dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Servírujte ji s pečivem, navrch posypanou nasekanou čerstvou pažitkou.