Turecká vejce Çilbir

  • 1 kelímek bílého řeckého jogurtu
  • ½ stroužku česneku
  • 2 lžíce másla
  • ½ lžičky sladké papriky
  • špetka chilli
  • špetka mletého římského kmínu
  • 1 vejce z Kosiček
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý kopr

V malém hrnci rozpusťte máslo a na velmi mírném plameni ho svařte s paprikou, chilli a římským kmínem po dobu asi sedmi minut.

Zatřené vejce snadno připravíte následujícím způsobem: osolenou vroucí vodu s trochou octa v hrnci lžící roztočte do víru. Do něho vyklepněte vejce a vařte ho cca 2 minuty. Pak ho opatrně děrovanou naběračkou vyjměte.

Do řeckého jogurtu zamíchejte nadrcený stroužek česneku, osolte ho a opepřete čerstvě namletým pepřem.

Takto připravený jogurt dejte lžící na talíř a uprostřed položte zastřené vejce.

Kořeněným máslem pokapejte jogurt i vejce a celou porci ozdobte čerstvým koprem, lehce osolte a opepřete.