Salát z křepelčích vajec s rajčaty a hermelínem

Salát z křepelčích vajec s rajčaty a hermelínem
  • 500 g rajčat
  • 1 sýr hermelínového typu
  • 2 jarní cibulky
  • 10 křepelčích vajec z Kosiček
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 špetky soli
  • čerstvě mletý pepř

Nejprve dejte do vody vařit křepelčí vejce. Natvrdo bude vařené asi po 4-5 minutách. Pak je zchlaďte a oloupejte.

Rajčata dle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Pokud chcete krémovější konzistenci salátu, zbavte je části s jadérky.

Zchladlá uvařená vejce nakrájejte na poloviny a hermelín nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky nasekejte. Pak vše smíchejte s rajčaty a majonézou.

Salát dle chuti osolte a opepřete, nakonec ho posypte nasekanou čerstvou pažitkou.