Francouzská omeleta
- 2 vejce L z Kosiček
- 1 lžička přepuštěného másla (Ghí)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- čerstvá pažitka, avokádo, rajčata
Dvě vejce rozklepněte do misky a rozšlehejte je se špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Nepřilnavou pánev zahřejte na plotýnce s mírným plamenem. Rozpusťte na ní tuk a dokud není příliš rozpálená, nalijte do pánve vaječnou směs. Omeletu smažte jen velmi zvolna. Ze začátku vejce silikonovou stěrkou jemně míchejte, aby získala strukturu krémových míchaných vajec a uhlaďte ji. Plamen plotýnky mějte stále jen velmi slabý. Následně ji nechte cca minutu dojít, tak aby na povrchu omeleta měla stále strukturu míchaných vajec. Pak ji opatrně přeložte a následně přesuňte na talíř.
Posypte ji sekanou pažitkou a servírujte třeba s avokádem, cherry rajčaty a opečeným toustem.