• Náš Facebook
  • Search site

Podnik pro výrobu vajec v Kosičkách, s.r.o.

  • ProduktyNabídka našich produktů
  • ProdejVelko/maloobchod
    • Velkoobchod
    • Maloobchod
    • Farmářské trhy
    • Prodej vajec z pojízdné prodejny
  • VejceVše o vejcích
    • Vejce jako superpotravina
    • Recepty a tipy
    • Značení vajec
    • Na co si dát pozor
    • Chovatelské rady
    • Ptačí chřipka
    • Články
  • O násNaše firma
    • Vše o naší společnosti
    • Napsali o nás/média
    • Veterinární osvědčení
    • Certifikáty
    • Životní prostředí
  • Fotogalerie
    • Výroba vajec
    • Podestýlkový chov
    • Chov ve volném výběhu
    • Klecový chov
    • Areál
    • Vozový park
    • Farmářské trhy
  • KontaktKontaktujte nás

You are here: Podnik pro výrobu vajec v Kosičkách, s.r.o. / Recepty / Vejce při vaření nepukne, když…

Vejce při vaření nepukne, když…

09 Úno 2015 / Comments Off / in Recepty/by admin

Vejce při vaření nepukne, když ho na tupém konci propíchneme tenkou jehlou, a nebo přidáme do vody lžičku soli …

  • Pokud vejce ihned po vaření zchladíme proudem studené vody, skořápka jde krásně sloupnout a bílek zůstane nepoškozený.
  • Puknuté vejce uvaříme tak, že ho vložíme do cedníčku a držíme nad párou. Po několika minutách se bílek zpevní a vejce můžeme dovařit ponořené ve vodě.
  • Vejce vaříme natvrdo 8 až 10 minut, na poloměkko 4 až 5 minut, na měkko 2,5 až 3 minuty. Čas vaření se počítá od chvíle, kdy po vložení vajec do horké vody začíná var. Déle vejce nevaříme, jinak se uvolňuje síra, žloutek zelená a vejce je nevzhledné.
  • Uvařené i prasklé vejce nejlépe oloupeme pod vodou.
  • Uvařené oloupané vejce vydrží déle, když ho dáme do hrníčku s osolenou studenou vodou a uložíme do chladničky.
  • Vejce natvrdo se snáze oloupou, ponoříme-li je hned po uvaření do studené vody. Skořápka se odfoukne od bílku a vejce po sloupnutí zůstane neporušené.
  • Zamíchají-li se nám vařená a syrová vajíčka dohromady, roztočíme je naplocho na stole. Syrové vejce rotuje pomalu (tekutý žloutek), natvrdo uvařené vajíčko rotuje rychle (pevný střed).
  • Vejce při vaření neprasknou : někdy vejce při vaření prasknou a bílek vyteče do vody. Předejdeme tomu, pokud vejce před úpravou prohlédneme a nakřápnutá vyřadíme. Vodu, ve které vejce vaříme, vydatně osolíme. Jestliže skořápka praskne, bílek bude přesto držet pohromadě.
  • Čerstvá vejce neukládáme do ledničky ani do spíže v sáčku. Ukládáme je do připravených stojánků v chladničce špičkou dolů a občas je obracíme, aby žloutek nepřilehl ke skořápce. Vejce skladujeme v chladničce nejvýše 8 až 10 dnů. Vejce vyjmutá z chladničky nedáváme rovnou vařit, jinak by popraskala vlivem velkého teplotního rozdílu.
  • Vejce uvařené natvrdo rozkrojíme rychleji a snadno na plátky, když nůž namočíme do vařící vody a otřeme hadrem. Máme-li krájet více vajec, opakujeme postup několikrát. Stejně tak postupujeme při krájení dortu.

Comments are closed.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Aktuálně

  • Bezkontaktní prodej vajec z automatu

    Zahájili jsme prodej vajec z automatu v Brně
    Více zde

  • Prodej vajec z pojízdné prodejny

    Celoroční prodej vajec z pojízdné prodejny po Hradci Králové a okolních vesnicích.
    Více zde

  • Farmářské trhy

    Naše drůbežárna nabízí své produkty i formou farmářských trhů, kdy je možnost náš stánek navštívit.
    Více zde

Náš Facebook


© Podnik pro výrobu vajec
v Kosičkách, s.r.o.
TULPA DESIGN
  • Velkoobchod
  • Maloobchod
  • Farmářské trhy
  • Aktuality
  • Recepty
  • Napsali o nás/média
  • Vejce jako superpotravina
  • Veterinární osvědčení
  • Značení vajec
  • Chovatelské rady a tipy

© Copyright - Podnik pro výrobu vajec v Kosičkách, s.r.o.
  • scroll to top
  • Follow us on Twitter
  • Náš Facebook
  • Subscribe to our RSS Feed