Ďábelská vejce s prosciuttem jinak
4 ks vajec natvrdo
1 malá nakládaná okurka
1 ks cibule šalotka (nebo 1/2 červené cibule)
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce kozího sýra pokojové teploty
sůl a mletý pepř dle chuti
2 lžíce majonézy
nasekaná pažitka a tenké plátky šunky prosciutto (nebo jiné, kvalitní šunky) ke zdobení
Vychladlá, oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme.
V míse utřeme žloutky, sýr, rozmixovanou okurku s cibulí, hořčici, majonézu do hladka. Okořeníme pepřem a solí dle chuti.
Připravenou směs ozdobně nastříkáme do půlek vajec, ozdobíme je pažitkou a kousky prosciutta, či jiné kvalitní šunky.
Comments are closed.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!